Studenten van de Medewerker Eventorganisatie in actie

Medewerker Evenementenorganisatie

Niveau
niveau 4, Leerweg BOL
Duur
3 jaar
Locatie
Utrecht
Startdatum
augustus 2024
Crebonummer
Crebo: 25749
Aanmelden

Medewerker Evenementenorganisatie

Zit organiseren in jouw bloed? Sta je altijd klaar voor actie? Dan stomen wij jou graag klaar voor een carrière in de evenementenwereld!

Over Medewerker Evenementenorganisatie

Bij deze opleiding leer je alles over het plannen en organiseren van evenementen.  Of het nu gaat om festivals, beurzen, corporate events, sportmanifestaties of online events; je maakt het allemaal mee.

Hoe stel je een strak evenementenplan op? Welke resources zorgen voor een knallend succes? En hoe houd je tijdens de drukte overzicht en zorg je voor een vlekkeloze afsluiting? Wij zorgen dat je na deze opleiding alle kennis in huis hebt. Onze docenten brengen flink wat praktijkervaring mee en begeleiden je graag op jouw weg in deze industrie.

Naast vakdeskundigheid leggen we ook de focus op jou als persoon, stimuleren je zelfstandigheid en zorgen dat je flexibel inspeelt op veranderingen. En een pluspunt: de vaardigheden die je hier opdoet zijn breder inzetbaar dan alleen in de evenementenbranche!

Programma en vakkenaanbod

Binnen drie jaar word je gevormd tot een deskundige Medewerker Evenementenorganisatie. Onze aanpak? Een gebalanceerde combinatie van theorie, projectmatig leren en héél veel praktijk. Je verdiept je in thema's als logistiek, promotie, veiligheid, productie, catering en techniek. Natuurlijk komen ook algemene vakken zoals Nederlands en Engels aan bod.

Tijdens de studie duik je met het Bizznizz-programma in het ondernemerschap en in jaar drie kies je een specifiek keuzedeel.

Ons EventLab laat je vanaf het begin ervaren hoe het is om bij evenementen zoals Defqon.1, ADE en zelfs bij E-sport events te werken. Hier bouw je aan je portfolio en breid je je netwerk uit.

En oh ja, we nemen je ook mee op inspirerende fieldtrips naar toplocaties!

Stage-ervaringen

Naast al je activiteiten bij EventLab ga je ook nog twee keer op stage. Aan het begin van het tweede jaar en nog een keer in het laatste jaar. In beide gevallen mag je zelf je stageplek uitkiezen, nationaal óf internationaal. De Event Academie heeft een sterk netwerk met bedrijven als Q-dance, DPG Media, Walibi Holland en de Gemeente Utrecht, waardoor jij altijd een plek vindt die bij je past.

Vooropleiding en toelating

Ben je enthousiast geworden over onze opleiding en voldoe je aan één van de onderstaande eisen? Dan mag je je aanmelden voor de opleiding:

•            Je hebt een diploma vmbo-kader, GL, TL of MAVO

•            Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

•            Diploma mbo-niveau 2 of 3


Deze opleiding is powered by MBO Utrecht Event Academie