Muzikant op podium zingt en speelt gitaar.

De Herman Brood Academie

De Herman Brood Academie 

Welkom op dé plek waar organisatorisch, technisch en muzikaal talent wordt opgeleid voor een toekomst in de creatieve industrie. Wij bieden opleidingen aan in de richtingen Artiest Muzikant (Dance Producer, Pop en Hiphop), Music Industry Professional en Podium-/ Studiotechniek Niveau 3 en 4

 

Leren door te doen staat bij ons centraal 

De Herman Brood Academie is een creatieve broedplek waar persoonlijke ontwikkeling en muziek centraal staan. Je krijgt bij ons tijd om je talent verder te ontwikkelen, te ontdekken waar je kracht ligt, je CV op te bouwen en jezelf zo sterk mogelijk klaar te stomen tot artiest of professional in de creatieve branche. Daarnaast is er aandacht voor doorstroom naar vervolgopleidingen en voor jou als mens in de samenleving. 

Een eigenzinnige kijk op muziek (en het leven) 

 De Herman Brood Academie is in 2006 opgericht en vernoemd naar muzikant en kunstenaar Herman Brood. Zijn eigenzinnige kijk op het leven past goed bij de visie van onze academie. We werken met een gedreven club van professionals uit de industrie die continu schaven aan onze opleidingen. Hun doel? Ons onderwijs zó praktijk-getrouw in te richten, dat jij klaar bent voor jouw loopbaan in de industrie.  
 

Heb je talent en ben je bereid hard te werken? 

 Ben je benieuwd of deze academie wat voor jou is? Bekijk onze verschillende opleidingen en specialisaties. Kom eens langs tijdens een van onze Act Development avonden of onze Open Dag. Scroll door onze socials of vraag studenten naar hun ervaringen. Kun je niet wachten tot je naar het mbo mag? Check dan zeker ook onze cursus HBA Future!

Youtube thumbnail

MBO Topopleiding  
 
Onze opleiding Podium-/Studiotechniek voert al jaren alle niveaus de landelijke ranglijst van MBO Topopleiding aan. Zowel niveau 3 als niveau 4 staan ook dit jaar weer als Topopleiding in de Keuzegids. De opleiding Music Industry Professional is ook bestempeld als Topopleiding en staat sinds 2022 zelfs in de landelijke top 10 van overall beste opleidingen. En ja, daar zijn we behoorlijk trots op ja. 

Nog trotser zijn we op de beoordeling van onze studenten. Tijdens het laatste Studenten Tevredenheid Onderzoek onder alle MBO Utrecht studenten scoort onze school een 7.7 en beoordelen onze studenten hun eigen opleiding zelfs met gemiddeld een 7.9!