Lichtplan in actie van Mark Tober

Cursus HBA Licht

Niveau
cursus, Leerweg BOL
Duur
5 maanden
Locatie
Utrecht
Startdatum
8 januari 2024
Crebonummer
-
Aanmelden

Cursus HBA Licht

Ontdek onze gloednieuwe avondcursus over lichttechniek, voortgezet onder de vlag van de Herman Brood Academie, als opvolger van een succesvol programma van meer dan 20 jaar aan het Instituut voor audio- en belichtingstechniek! 

Voor wie is deze cursus?

Als je altijd al hebt willen begrijpen hoe een lichttafel werkt, wat een lichttechnicus in het theater doet, en hoe je met beperkte middelen indrukwekkende resultaten kunt behalen, dan is deze cursus voor jou. In deze basiscursus krijg je theorie om een dieper begrip te ontwikkelen, maar de nadruk ligt op praktische ervaring. Je wordt begeleid door Mark Tober, een gepassioneerde docent met uitgebreide praktijk- en onderwijservaring.

Kies jouw specialisatie

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in lichttechniek voor theater, poppodia of festivals en de nodige achtergrondkennis en basisvaardigheden wil verwerven. Ook als je al ervaring hebt met licht, maar meer inzicht wilt krijgen in de technische aspecten en doelgerichter met licht wilt werken, ben je welkom.

Doel van de cursus HBA Licht

Na afronding van deze cursus ben je bekwaam in het ontwerpen, aansluiten en bedienen van een lichtset.

Wat je leert bij HBA Licht

Je leert over de werking van licht en kleurenleer, conventionele en intelligente lichtarmaturen, DMX-protocollen (waaronder DMX over netwerk zoals Art-net en sACN), lichtrichtingen, basis energietechniek, basis lichtadministratie, programmeren en bedienen van een lichttafel (grandMA 2), en het opzetten, aansluiten en bedienen van kleine lichtsets.

Studiebelasting & kosten

De cursus vereist 3 uur per week aan lessen en 3 uur per week voor zelfstudie, wat resulteert in een totale studiebelasting van 90 uur. De prijs bedraagt € 1800,-, exclusief BTW.

Tijdschema per avond

  • 16:30-19:00: Inloop en ruimte voor eigen ontwikkeling met apparatuur

  • 19:00-22:00: Les 

  • 22:00-22:30: Uitloop 

Startdatum & cursusdata

De cursus start op 8 januari 2024 en beslaat zestien avonden en een zaterdag, met de laatste les op 27 mei 2024.

Schrijf je nu in!

Dus... geen mbo, wél HBA! Grijp deze kans en schrijf je nu in en duik in de wereld van lichttechniek! Heb je nog vragen? Mail ze naar info@hermanbroodacademie.nl

Je docent: Mark Tober

Mark Tober is een ervaren freelance lichttechnicus sinds 2004, met indrukwekkende werkervaring in vooraanstaande poppodia en samenwerkingen met bekende artiesten zoals Douwe Bob, Spinvis en Marike Jager. Vanaf 2008 doceert hij lichttechniek aan de Herman Brood Academie, en zijn co-auteurschap van het lesboek "Lichttechniek - de basis -" in 2012 blijft een belangrijk referentiepunt in het onderwijs voor MBO's in Nederland en Vlaanderen. Mark Tober combineert zijn uitgebreide praktijkervaring met inspirerend onderwijs om essentiële kennis en vaardigheden toegankelijk te maken.