Podium-/Studiotechniek studente stelt de microfoon tijdens een livesessie

Cursus HBA Geluid

Niveau
cursus, Leerweg BOL
Duur
6 maanden
Locatie
Utrecht
Startdatum
9 januari 2024
Crebonummer
-
Aanmelden

Cursus HBA Geluid

Ontdek onze nieuwe avondcursus HBA Geluid! De opvolger van de al 25 jaar succesvolle live audio-cursus op het Instituut voor Audio- en Belichtingstechniek (IAB) biedt dezelfde kwaliteit, maar nu op een nieuwe locatie. Tijdens deze cursus leer je alles over geluidstechniek, van luidsprekers en microfoons tot verschillende mixtechnieken!

Voor wie is deze cursus?

Geluidstechneuten vind je werkelijk overal. Sommigen komen vanuit de techniek en anderen vanuit de muziek. Voor iedere achtergrond is er werk te vinden. Denk aan theaters, poppodia, bands, congressen of zelfs een voorstelling op een middelbare school. Het heeft allemaal geluid nodig. De werking van de techniek is slechts een onderdeel van wat je moet leren. Hoe zet je de techniek nou écht goed in om de beste show te maken? Dát gaan we je tijdens deze basiscursus leren. Of je nog nul ervaring hebt, of graag je kennis bij wil spijkeren, iedereen is welkom!

Kies jouw specialisatie

Binnen geluidstechniek kun je diverse specialisaties verkennen, waaronder Front of House technicus, monitortechnicus, systeemtechnicus en zendertechnicus. Bovendien zijn er mogelijkheden in aanverwante sectoren zoals muziekstudio's, televisie, film en videogames. De keuze is aan jou.

Doel van de cursus HBA Geluid

Het hoofddoel van deze cursus is om je de vaardigheden en kennis te verschaffen die nodig zijn om zelfstandig geluidsplannen te ontwikkelen en shows te verzorgen als geluidstechnicus.

Wat je leert bij HBA Geluid

Ons lesprogramma combineert theorie en praktijk, met een online leeromgeving voor extra informatie en hands-on ervaring met apparatuur. Oefen met echte live mixen en leer van je medestudenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere algemene geluidsleer, mengtafels (zowel digitaal als analoog), audioverbindingen, microfoontechniek, decibellen, luidsprekers, stroomvoorziening, mixtechnieken, creatief mixen, zendertechniek en liveproductie met bands.

Studiebelasting & kosten

De studiebelasting bedraagt 3 uur per week voor de cursus en 3 uur per week voor zelfstudie, in totaal 126 uur. De prijs bedraagt € 2400,-, exclusief BTW.

Tijdschema per avond

  • 16:30-19:00: Inloop en ruimte voor eigen ontwikkeling met apparatuur

  • 19:00-22:00: Les 

  • 22:00-22:30: Uitloop

Startdatum & cursusdata

De cursus bestaat uit twintig avonden en twee zaterdagen. Startdatum: dinsdag 9 januari 2024. Einddatum 2 juli 2024.


Dus... geen mbo, wél HBA! Overtuigd? Schrijf je dan nú in en ontdek de wereld van geluidstechniek! Heb je nog vragen? Mail ze naar info@hermanbroodacademie.nl!

Je docent: Arnout Leene

Arnout Leene heeft meer dan een decennium aan ervaring als geluidstechnicus en een uitgebreide onderwijsachtergrond, inclusief lesgeven aan de Herman Brood Academie, ROC van Amsterdam, Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en het IAB. Hij heeft een breed scala aan muzikale genres behandeld, van klassiek tot pop, jazz en metal, zowel in de studio als tijdens live optredens. Zijn benadering van techniek is altijd doordrenkt met een diepgaand begrip van muziek, versterkt door zijn eigen ervaring als muzikant.