PodStu'er in actie tijdens IGWO

PodStu X Into The Great Wide Open

vr 15 september 2023

Onze Podium-/Studiotechniek studenten mochten meteen aan de bak dit schooljaar. Vijfentwintig studenten uit het derde jaar reisden af naar Vlieland om in tien dagen tijd het festival Into The Great White Open (ITGWO) uit de grond te stampen.

Zowel de opbouw, afbouw als shows draaien; met alle productionele facetten zijn zij in aanraking gekomen op het festival. Daarmee zijn zij een integraal onderdeel geweest in het creëren van de magie die een festival op deze plek zo uniek maakt.

“Met een grote groep studenten 10 dagen ver van huis in een professionele bubbel op een eiland aan het werk zijn is niet voor iedereen weggelegd. Om dan te zien dat elke student zo veel groei mee maakt, zowel op technisch als ook persoonlijk vlak, is fantastisch!

Die groei zorgde ervoor dat de studenten het vertrouwen kregen van de festivalorganisatie dat zij op alle podia ook shows zijn gaan draaien als licht-, geluids- en of opnametechnicus; met als klap op de vuurpijl een student die de stoute schoenen aan trok en vroeg of hij de afsluiter van het festival mocht belichten… en dat op zo’n manier deed dat de dienstdoende technicus zeer onder de indruk was!

Een fantastische ervaring voor alle betrokkenen die naar veel meer smaakt!"

- Erik de Wild