banner plug & play

Inside het happy hardcore event, Plug and Play: ‘Een evenement creëren waar iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt.’

do 20 juni 2024

 Een happy hardcore queer event is voor de meeste onder ons niets nieuws, vooral niet voor Amsterdammers. Maar Plug and Play is een happy hardcore queer event in een ander jasje. We spraken eerstejaars MIP’er Romeo, die samen met een vriend het evenement ‘Plug & Play’ heeft georganiseerd. ‘Het geïnspireerd door de nightlife scene uit England'.

 

In Nederland ontbrak een happy hardcore event, terwijl deze muziekstijl hier best groot is. Romeo wilde hier verandering in brengen en deed dit met het event Plug and Play. Een hardcore queer event is nog vrij nieuw in Nederland, daarom kwamen ze tot de conclusie: ‘Laten we een evenement organiseren dat zich richt op de happy hardcore queer scene, voor mensen die houden van lekker overprikkeld worden en de 18+ queer community een plek geven.’

 

Het evenement heeft zich in korte tijd moeten ontwikkelen. In zes maanden tijd zijn er al drie edities geweest, waarbij ze na elke editie slechts twee maanden hadden om alles te regelen voor de volgende. ‘Na elke editie kwamen er nieuwe ideeën bij, maar door tijdgebrek lukte het niet om deze goed uit te werken.’ Plug and Play is daarom bezig met het organiseren van een groter evenement, waar meer ruimte is voor creativiteit en een nog grotere doelgroep op af kan komen. ‘Ik wil vooral de doelgroep een plek blijven bieden’, dat is een van Romeo's belangrijkste doelen.

 

Het doel is om de doelgroep een plek te bieden waar ze niet alleen kunnen genieten van een supervet evenement, maar ook een veilige omgeving hebben, speciaal voor deze scène. ‘Uit eigen ervaring weten we dat je soms wordt aangekeken of uitgedaagd, en daarom willen we een gave plek creëren waar men zichzelf kan zijn en dat ook kan vieren.’ De muziek, sfeer en gekte hebben de kracht om mensen te verenigen en te zorgen voor een inclusieve en feestelijke sfeer. Ze zijn ervan overtuigd dat als je een leuk feestje maakt dat toegankelijk is voor iedereen, mensen elkaar vanzelf zullen accepteren.

 

In het thema van wijze woorden woensdag, vroegen wij aan Romeo wat zijn wijze woord is op deze prachtige woensdag.

‘Het openstaan voor meerdere doelgroepen, zal meer acceptatie brengen.’

Romeo

Instagram Plug & Play

Geschreven door: Chayah Stedenburg & Dani van Pelt.