organisatoren Elevate

Het organiseren van een evenement, stressvol?!

wo 29 mei 2024

Zeven jonge jongens afkomstig uit Amsterdam die samen een event beginnen, klinkt gezellig, toch? Wij spraken eerstejaars Music Industry Professional (MIP)-studenten Eamonn & Anilo, die samen met vijf andere vrienden zijn begonnen met het opzetten van hun evenement, Elevate.  

“Er miste nog een feest dat specifiek gericht is op Amsterdamse jongeren,” legt Anilo uit. “We wilden iets unieks creëren. Iets dat de sfeer van de locatie en de wensen van de jongeren weerspiegelt.” Een evenement waar muziekgenres vloeiend in elkaar overlopen en de BPM steeds omhoog gaat. Het resultaat? Een evenement genaamd ‘Elevate’.

Zaterdag 8 juni vindt de derde editie van ‘Elevate’ plaats, nu in combinatie met een ander hiphop event genaamd ‘Lost & Found’. Bij het opzetten van een evenement komt veel kijken, volgens de jongens is het geen rocket science en is er alleen al binnen Amsterdam veel mogelijk. Je begint bij een venue, je kijkt naar een line-up, logo’s, promo en uiteindelijk op het einde van de rit heb je een mooi evenement. “Ik vind het leuk, anders zou ik het ook niet doen," vertelt Anilo. Binnen het team van Elevate heeft niemand een specifieke taak en wordt alles samen overlegd en beslist, "We hebben nooit ruzies, we werken nauw samen en springen in waar we kunnen.”

Wij vroegen ons af of het niet stressvol is om op zo’n jonge leeftijd een evenement te organiseren, maar Eamonn vertelde ons dat na twee edities de stress toch wel daalt. “Het is stiekem wel leuk als er soms wat spanning is.

Elevate is een ‘uplifting’ dance event waar de genres erg uiteen lopen. Tijdens de editie van Elevate X Lost & Found zal je dan ook veel verschillende genres horen, “Er is heel veel variatie op de avond en zo is er de hele tijd iets nieuws om te horen.’’ vertelt Eamonn. Het is een plek waar je jezelf mag en kan zijn en je je muzikale interesse kan ontdekken. Je komt samen door middel van muziek, wat het voor jongeren toegankelijker maakt.

Beleef een onvergetelijke avond vol muziek en sfeer! Koop nu je kaartjes via de link in hun Instagram bio en maak het mee.

Elevate x Lost & Found - 8 juni in Toekomstmuziek, Amsterdam

Aftermovie Elevate

In het thema van wijze woorden woensdag, vroegen wij aan Eamonn en Anilo naar hun wijze woorden op deze prachtige woensdag.

‘Geniet met mate. Maten met een N’

Eamonn

‘Het gaat lekker, dus ik ga lekker door’

Anilo

Geschreven door: Dani van Pelt, Chayah Stedenburg & Jurre Altevogt