Optreden tijdens Diversity Day 2022

Diversity Day 2022

do 6 oktober 2022

We mogen de kracht van onze verschillen best wat vaker vieren. Want juist die verschillen geven de muziek kleur. Daarom vond afgelopen dinsdag, 4 oktober, de eerste editie van het Diversity Day festival plaats.

De datum is niet toevallig gekozen, want wereldwijd is die dag aandacht voor inclusie en diversiteit. Eerste- en derdejaars studenten van de opleidingen Podium-/Studiotechniek, Music Industry Professional en de Muzikantenopleidingen zijn de Clickt challenge aangegaan om dit event te organiseren.

Het Diversity Day festival

Het festival werd geopend door Team Inclusief en daarop volgde een nieuw nummer genaamd ‘Differently’ dat door Inspire (Koen) en Anne geschreven is voor deze speciale dag. Er ontstonden tijdens de jamsessie spontane muzikale samenwerkingen. Verder bestond de line-up uit Daliss (Daniël) met spoken word, Laila Shee en Daddy Unchained. Het was een inspirerende middag, en in het laatste uur ontstond er zelfs een moshpit!

Clickt challenges

Vanaf het eerste jaar gaan studenten binnen de Herman Brood Academie meteen aan de slag met een eigen Clickt-projectteam dat altijd bestaat uit een interdisciplinaire mix van Music Industry Professionals, Podium-/Studiotechnici en Artiesten.

Eén keer per week komen zij samen en werken zij aan eigen Clickt challenges dit zijn projecten die variëren van het organiseren van een event tot het maken van video's om de industrie te laten zien wat er aan talent tussen onze muren rondloopt.

Het Diversity Day Team
Diversity Day is georganiseerd door - in volstrekt willekeurige volgorde - Eline Nagel, Feike Raaijmakers, Luke Hoogerwerf, Fuyun Dales en Lars Kalter van Music Industry Professional. Dennis Jochems, Jaro van Vliet en Merijn de Ruig van Podium-/Studiotechniek. Anne van den Broek en Daniel Itengio van Muzikant Hiphop. Eliah Libanon en Koen Leduc van Muzikant Dance Producer en Gilles de Heer van de Muzikant Pop opleiding!