Team PET staat met Merow vooraan trots voor hun productie

Achter de schermen bij de release show van Merow

wo 22 mei 2024

Vrijdag 19 april vond de release-party van oud-HBA’er Merow plaats in het theater van de HBA. Merow is een Dance Producer alumni, vers getekend bij het label STMPD RCRDS van andere oud-HBA'er Martin Garrix. Haar release-party was een middag vol energie waar achter schermen een hoop bij kwam kijken. 

Binnen de HBA worden dit soort shows al vaker door PET-studenten gedaan, zoals voor de EXF Dance examens, maar dit gebeurt meestal in een lege zaal. ‘Het idee was om een boiler room effect te creëren, waar het publiek dan helemaal los op kan gaan en dat gaf wel heel veel energie', vertelt docent Jurren Mekking. Jurren was tijdens de release-party aanwezig als coördinator en heeft samen met zijn groep studenten iets moois kunnen neerzetten, hij vertelt: ‘Het was leuk om dit samen met een groep studenten te doen, die nog niet super veel ervaring hebben en een team met elkaar vormen’. 

Het was voor de eerste en tweedejaars PET studenten een unieke kans om hun aangeleerde vaardigheden toe te passen in de praktijk. PET-student Romy kwam binnen op de HBA zonder enige kennis en stond nu binnen een half jaar tijd opeens licht te knipperen voor Merow. De PET studenten hebben in twee dagen tijd alles opgebouwd, waar ze donderdag begonnen met het opbouwen en vrijdag alweer alle ‘puntjes op de i’ werden gezet. Student Romy was voor deze avond samen met twee andere studenten verantwoordelijk voor het licht, 'We moesten veel samenwerken, en dat ging echt super goed’. 

In het thema van wijze woorden woensdag vroegen wij aan Jurren en Romy om hun wijze woorden op deze mooie woensdag.

Grijp zoveel mogelijk kansen die op je pad komen.

Romy de Bruin

Assumption is the mother of all fuck-ups.

Jurren Mekking


Geschreven door: Jurre Altevogt, Dani van Pelt & Chayah Stedenburg.